CERTIFICATE ENERGETICE & AUDIT ENERGETIC

Certificate Energetice Serviciile noastre sunt:

- Elaborarea certificatului de Performanță Energetică
- Auditul energetic pentru clădiri
- Scanarea termoenergetică a clădirilor
- Calculul eficienței energetice a clădirilor


Ce este Certificatul Energetic?

Certificatul Energetic este un instrument de analiză și evaluare a performanței energetice a unei clădiri. Prin performanță energetică se înțelege, practic, cât de multă, sau de puțină energie consumă clădirea pentru asigurarea confortului ocupanților, pentru încalzire, apă caldă de consum, iluminat, ventilare și climatizare (dacă e cazul).

Prin Certificatul energetic, auditorul încadrează clădirea, în funcție de consumul specific de energie, calculat în kwh /metru pătrat de suprafața utilă și pe an, în una din cele 7 clase de performanță energetică (de la A la G, – A fiind cea mai performantă) ți corespunzator, îi acordă o notă de la 10 la 100.

De asemenea, prin Certificatul energetic se fac o serie de recomandări de soluții de ameliorare a situației existente a clădirii, în vederea creșterii performanței energetice a acesteia.
În conformitate cu Legea 372/2005, Certificatul energetic este obligatoriu pentru toate clădirile noi și pentru cele existente care urmează a fi vândute sau închiriate.

Prin Programul “Prima casa” se creditează cumpărarea de apartamente și case având categoria energetica A, B, sau C, deci bancile solicită existența la dosar a Certificatului energetic, pentru acest program, dar nu numai.
Conform legii 372/2005, vânzătorul este obligat să comande și să pună la dispoziția cumpărătorului Certificatul energetic al clădirii.

Interesul cumpărătorului este să solicite vânzătorului Certificatul energetic, chiar daca nu face cumpărarea prin credit bancar, deoarece, Certificatul energetic atestă starea clădirii/apartamentului din punct de vedere energetic, adica al consumului de utilități (încălzire, apă caldă de consum, iluminat), un argument important în stabilirea corectă a valorii (și a prețului) clădirii/apartamentului.


Pentru ofertă de preț completați formularul de mai jos, sau sunați la 0721114831, 0722316377
(vă rugăm oferiți câteva detalii despre imobilul auditat: tip clădire, suprafață, etc)

Intrebări: